Pablo Urbaneja (Urba)

Aquesta setmana el Club de Basquet Burriana ha rebut una gran notícia, la recuperació de la categoria del Maquiver C.B Burriana en primera divisió. I és per aquest motiu pel qual Pablo Urbaneja, capità del Maquiver CB Burriana, ens volia explicar la seva trajectòria al club com també l’arribada de la noticia de la permanència al seu equip.

  • 1.- Pablo, portes molts anys en aquest club. Quina ha segut la teva trajectòria?

Vaig començar a jugar en aquest club amb 6 anys, de la mà d’Evaristo Esteve. Durant la meva trajectòria, he jugat al campionat d’Espanya amb la selecció Valenciana, vaig estar 2 anys en Amics del Basket (Castelló) i vaig tornar al club fins al dia de hui. Quan vaig començar com a senior vaig estar jugant 2 anys en el 2º equip del club doblant amb el 1º equip de Nacional amb Jose Luis Maria com a tècnic. Més tard, durant la temporada 2011/12 el CBB vam estar en la divisió EBA per primera vegada en la historia del club, fins al dia de hui que duem en la 1º divisió Nacional 6 temporades.

  • 2.- L’any passat vas compaginar la feina de jugador i la d’entrenador dels equips inferiors del club. Què tal l’experiència?

L’experiència és extraordinària, com a persona i com a jugador de Basket, ja que intentes inculcar als teus jugadors els valors que ofereix aquest esport. A més a més, és molt gratificant observar l’evolució dels jugadors des de principi a fi de temporada. També és molt bonic que els xiquets i xiquetes que he entrenat et veuen com a model per un proper futur, on poden fixar-se en mi, un jugador de cantera que ha acabat sent capità del 1r equip del club. Finalment, és senzillament genial que vinguen a animar als partits, sobretot perquè aprenen del joc i dels valors d’aquest esport.

  • 3.-Com ja hem dit, aquest anys continueu a primera divisió. Cóm heu rebut la notícia els jugadors de l’equip?

Com a capità de l’equip, sé que el grup ha rebut la notícia que estem en primera divisió amb molt d’entusiasme i amb molta motivació, ja que l’any passat vam descendir en l’últim partit, arrastrats també per lesions d’alguns jugadors importants. Per tant, molt contents. A més a més, és una divisió on la majoria de l’equip estem jugant “tota una vida” i sabem que podem competir i guanyar a qualsevol equip d’aquesta divisió.

  • 4.- Com a capità de l’equip, què esperes de la pròxima temporada?

Aquesta temporada el nostre entrenador ha configurat una plantilla molt completa on tenim entre 2 i 3 jugadors per posició amb molta qualitat, el que vol dir que la competència per poder jugar serà molt més alta i, això es tradueix en un augment del nivell de treball i intensitat de cada entrenament. Tot açò ens vindrà molt bé a tota la plantilla per créixer individualment i com a equip i poder competir dia a dia al màxim nivell i demostrar-ho durant la lliga.

Com a capità, enguany seguiré exercint el meu treball, que és mantenir el grup unit, millorar dia a dia com a equip, com a jugadors i com a persones. Enguany esperem donar moltes alegries a la afició.

TRENQUEM!!!